Botox kezelés

A népszerű beavatkozás már korán képes eltüntetni a kezdődő ráncokat, elsősorban a szemzug, a homlok és a szemöldök közötti területeken. Ez az eljárás a leggyakrabban végzett ráncokat eltüntető injekciós kezelés, amelyet ma már igen gyakran férfiak is igénybe vesznek.

Általában havonta egyszer rendezünk úgynevezett Botox Partyt, melyre telefonon lehet bejelentkezni, de természetesen kérésre más időpontban is végezzük a fiatalítást.

A beavatkozás néhány percig tart és teljesen fájdalom mentes, amikor igen vékony tűvel az érintett terület bőrébe juttatjuk a hatóanyagot.

A kezelt területet 3-4 napig lehetőleg  érinteni sem lehet. A szer a maximális hatását 2 hét alatt éri el, ekkorra a ráncok teljesen kisimulnak.

Amennyiben régóta meglévő, úgynevezett már bevésődött ráncokkal állunk szemben, a Botox kezelés után két héttel ráncfeltöltéssel egészítjük ki a kezelést, a tökéletes hatás elérése érdekében. Ilyenkor már a részben kisimult ráncokba jóval kevesebb töltőanyag szükséges.

A megfelelő effektus eléréséhez régebben a rövidebb ideig ható anyagot fecskendeztük be. Az így végzett beavatkozás bár valamivel kevesebbe került, de általában 3-6 havonta meg kellett ismételni. Ma már szinte kizárólag azt a kezelést alkalmazzuk, amely ugyan minimálisan többe kerül, viszont a hatását 1-1,5 évig megtartja, így összességében kedvezőbb kondíciót biztosít a páciensek számára.