Orrplasztika

  • Orrplasztika szükségessé válhat túlságosan nagy (sasorr, krumpliorr), de túlságosan kicsiny, nyílásaival szinte előreforduló, valamint nyeregorr eseteiben is.
  • Orrplasztikára azonban csak a pubertás kor után, 17-18 éves kortól kerülhet sor. Orrplasztikát altatásban vagy helyi érzéstelenítésben végezzük. A hegek az orron belül helyezkednek el, így nem láthatóak. Operálhatjuk az orr csontos vagy porcos vázát, illetve a kettőt együtt. A műtét után 24 óráig orrtampont alkalmazunk, fájdalomra nem kell számítani. Orrplasztika után egy hétre az orrhátra kis gipszsínt helyezünk fel. Ezen idő alatt tartózkodni kell az orrfújástól és a fizikai megterheléstől. A szükséges orrkenőcsöt biztosítjuk. A gipsz levételekor a változás jól látható, de az orrplasztika végső eredménye csak 8-10 hónap után ítélhető meg. Igen látványos műtét, hiszen olyan testrészünkről van szó, amely mindig látható, és a javulás azonnal szembeötlő.
  • Ha a páciensnek egyidejűleg ORRSÖVÉNYFERDÜLÉSE is van, lehetőség van a két műtét egy időben való elvégzésére. Ilyenkor a megszépült testrész az akadálytalan légzést is lehetővé teszi. Ezt a műtétet klinikai fül-orr-gégész, plasztikai sebész kolléga.
Előtte Utána

 orrplasztika-02 orrplasztika-03 orrplasztika-04 orrplasztika-05 orrplasztika-06 orrplasztika-07 orrplasztika-01